![]() |
» Zona pacienti » Intrebari frecventeAceste intrebari si raspunsuri nu se substituie consultatiei medicale de specialitate, avand in principal rol orientativ. Recomandam ca inainte de a folosi orice medicatie sa solicitati consult medical de specialitate. Nu folositi nici un medicament fara acordul medicului sau farmacistului, fara un diagnostic precis sau fara a cunoaste actiunea medicamentoasa a acestuia. Pentru a imbunatati aceasta sectiune, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra, daca nu le regasiti in lista de mai jos. Datorita compozitiei sale, Lactobacili Rhamosus, produsul este incadrat conform reglementarilor oficiale in clasa suplimentelor alimentare. Una din regulile de baza in tratamentul BTS (boli cu transmitere sexuala) o constituie tratamentul simultan al ambilor parteneri. Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Aceasta boala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei genitale a unei ciuperci numite Candida albicans. Aceasta ciuperca face parte din flora locala normala a mucoasei vulvo-vaginale si este “tinuta in frau” prin intermediul restului florei, alcatuind impreuna un pH mai acid la acest nivel, respective 3.8 - 4.2. Acest pH are rolul de a ne proteja impotriva infectiilor care ar putea izbucni la acest nivel. In conditiile in care acest pH este afectat (depasind 4.4) si echilibrul mediului vaginal normal (acid) este perturbat, bacteriile si ciupercile (agentii patogeni) se pot inmulti si produc o agresiune la nivel genital. Asa se intampla si cu Candida albicans, care se inmulteste excesiv in anumite conditii si provoaca boala numita candidoza. Este evident ca daca mediul vaginal este perturbat, pH-ul sufera modificari si, in plus fata de inmultirea bacteriilor si ciupercilor locale cu potential patogen, rolul de aparare nu mai este indeplinit si se pot asocia diverse infectii. In concluzie, o candidoza netratata si neglijata de la o zi la alta, se poate complica astfel incat vindecarea ei sa fie posibila numai dupa luni de tratament. Exista mai multi factori care pot influenta aciditatea mediului vaginal, facand ca ph ul acestuia sa urce la valori de peste 4.4. In masura in care acesti factori afecteaza ph ul acid vaginal si devin extrem de agresivi, flora vaginala nu se mai poate adapta lasand loc infectiei vaginale. Alti factorii care pot agresa mediul acid vaginal sunt:
ANTIBIOTERAPIA, utilizata relativ frecvent, poate afecta flora vaginala. Bacteriile “pozitive”, ca de exemplu bacteriile care produc acid lactic, pot fi distruse de antibiotic, lasand astfel cale libera pentru instalarea factorilor patogeni cum sunt fungii. ANTIFUNGICELE combat inmultirea ciupercilor (fungilor) la nivel vaginal dar produc in acelasi timp si un dezechilibru al mediului vaginal acid. VARIATIILE HORMONALE reprezinta schimbari in nivelul hormonal care au impact asupra mediului vaginal acid si favorizeaza aparitia infectiilor. Variatiile hormonale pot aparea ca urmare a unor stari fiziologice cum sunt sarcina si ciclul menstrual sau pot fi determinate de utilizarea de contraceptive sau spermicide. SISTEMUL IMUNITAR reprezinta o bariera naturala eficienta in calea infectiilor de orice fel. Stress ul, surmenajul fizic si psihic, dieta alimentara inadecvata sau virozele pot slabi bariera imunitara, inclusiv la nivel vaginal, determinand astfel o mai mare frecventa a infectiilor in sfera genitala. SARCINA determina variatii hormonale si favorizeaza dezechilibrul mediului vaginal acid. Vaginitele micotice sunt frecvente in cursul sarcinii si sunt determinate de nivelurile crescute de estrogen specifice acestei perioade. DIABETUL ZAHARAT determina dezechilibre la nivelul florei vaginale. Modificarea nivelurilor sanguine ale glicemiei afecteaza echilibrul microorganismelor vaginale, determinand o crestere excesiva a acestora. MENOPAUZA se defineste ca momentul incetarii definitive a ciclului menstrual datorita incetarii activitatii ovariene. Perimenopauza (perioada de 1-2 ani care precede menopauza si 2-3 ani dupa instalarea acesteia) este caracterizata printr un puternic dezechilibru estro progestativ care determina o serie de consecinte extrem de neplacute in viata femeilor, cum sunt bufeurile, iritabilitatea, insomniile. Dintre cele mai frecvente fenomene, uscaciunea vaginala si dezechilibrul mediului vaginal, afecteaza peste 60% dintre femei. Peste 78% dintre femei sufera de candidoza vaginala macar o data in viata si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei). In concluzie, tratamentul trebuie sa urmareasca respectarea catorva parametrii de baza:
Mai mult, pentru a prevenii eventuala recidiva a candidozei este necesar sa se administreze GynieL, urmatoarele 3 luni de zile, cate 7 zile pe luna, cate o capsula pe zi. Cateva date despre GynieL: Indicații:
Beneficii:
Deasemenea, sfatul nostru este sa consultati medical specialist si anume medical ginecolog. In primul rand, ca sa va pot raspunde cat mai exact la intrebare, trebuie sa stiu daca aceasta infectie vaginala despre care vorbiti si anume candidoza a fost tratata deja sau daca inca mai aveti anumite manifestari neplacute cum sunt iritatie, mancarime vaginala, miros vaginal neplacut sau chiar scurgeri albicioase vaginale, ceea ce inseamna ca inca mai suferiti de candidoza. Astfel, raspunsul meu va cuprinde 2 variante: Varianta 1, respectiv varianta in care inca mai suferiti de candidoza, impune urmatorul raspuns: Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, in gura, in intestin, alaturi de alte microorganisme care fac parte din flora normala a vaginului. De retinut si foarte important este ca infectia cu aceasta ciuperca nu este o bola venerica, cu toate ca aceasta infectie poate sa apara si in urma unui act sexual. Deasemena este important de stiut, mai ales pentru cupluri, ca debutul bolilor care apar datorita inmultirii Candida in corp, nu este legat in mod obligatoiu de activitatea sexuala, sau de notiunea de adulter, aceasta infectie putand sa apara si la femeile virgine. Principala specie a genului Candida este Candida Albicans implicata in una din bolile cele mai frecvente, candidoza vaginala, infectie a vaginului datorata crestererii si inmultirii exagerata a ciupercii. Exista momente in care imunitatea mucoasei vaginale scade, aparand astfel un dezechilibru al florei vaginale, astfel incat Candida Albicans se poate inmulti excesiv, provocand boala numita candidoza vaginala. In consecinta, contactul sexual nu se mai desfasoara in conditii normale, fiind afectat de manifestarile (o parte dintre ele sau toate) descrise mai sus. Astfel, pot aparea: durere la penetrare, ezitari in debutul actului sexual datorate neplacerii cauzate de mirosul neplacut sau scurgeri vaginale. Toate acestea duc la o performanta mai slaba a actului sexual a ambilor parteneri si uneori la scaderea intensitatii orgasmuli (sau chiar la lipsa acestuia). Peste 78% dintre femei sufera de candidoza vaginala macar o data in viata si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei). In concluzie, tratamentul trebuie sa urmareasca respectarea catorva parametrii de baza:
Mai mult, pentru a preveni eventuala recidiva a candidozei este necesar sa se administreze GynieL, urmatoarele 3 luni de zile, cate 7 zile pe luna, cate o capsula pe zi. Cateva date despre GynieL: Indicații:
Beneficii:
Varianta 2, respectiv varianta in care ati urmat deja tratamentul si candidoza a fost vindecata, impune urmatorul raspuns: de multe ori, dupa o suferinta vaginala, exista anumite temeri care raman, temeri legate in primul rand de calitatea actului sexual. Astfel, ne este teama de senzatiile neplacute pe care le am incercat in timpul afectiunii si ne este si mai teama ca acestea ar putea sa para din nou in timpul actului sexual. Aceste retineri se reflecta in comportamentul ambilor parteneri. Este o problema delicata care trebuie tratata deschis prin discutii intre cei 2, astfel incat amandoi sa poata depasi acest moment in acelasi timp. Actul sexual trebuie mentinut la aceeasi frecventa cu care sunteti obisnuiti, recomand insa prelungirea preludiului care ajuta la depasirea obstacolelor de ordin psihic. Daca mai ai si alte intrebari/nelamuriri, te rog sa ne scrii. Asteptam cu nerbadare un semnal de la tine dupa rezolvarea situatiei. Daca iti este de folos raspunsul nostru, te rugam sa ne recomanzi si altor prietene de ale tale. Iti uram rabdare, calm si mai ales multa buna dispozitie,Desi prezentati simptome si semne asemanatoare cu cele pentru care se administreaza GynieL, trebuie sa stiti ca exista multe boli care au simptome comune: unele putand traduce o afectiune serioasa. De aceea este nevoie ca in orice situatie in care observati modificari ale starii dvs. de sanatate, inainte de a folosi orice produs sau supliment alimentar sa consultati specialistul. Nu exista medicament universal care sa trateze orice boala. Este posibil ca medicul, in urma stabilirii diagnosticului sa va recomande o schema mai complexa de tratament. Mergeti la medicul ginecolog pentru un consult de specialitate. Este nevoie de stabilirea unui diagnostic precis inainte de folosirea oricarui produs, precum si a duratei tratamentului. In principiu, chiar daca ati folosit GynieL fara indicatie medicala, acesta nu cauzeaza agravarea simptomelor sau alte neplaceri. Persistenta simptomelor vaginale semnifica de obicei fie o afectiune recurenta (candidoza recurenta, infectii urinare recurente etc.) care necesita consult si diagnostic precis. Astfel, este posibil sa fie nevoie sa asociati si alte principii active la terapia concomitenta cu GynieL, precum si o durata mai indelungata de folosire. Consultatia este insa obligatorie pentru a exclude o afectiune severa. Da. Daca medicul v-a prescris mai multe produse, este posibil ca afectiunea de care suferiti sa fie mai serioasa si sa necesita o asociere de mai multe medicamente. Este bine ca dupa terminarea intregului tratament (in ordinea recomandata de medic) sa repetati consultul de specialitate si/sau a examenelor paraclinice (ex. Lama vaginala, etc) pentru a vedea daca tratamentul a fost eficient. Totodata este posibil ca medicul sa va recomande abstinenta sexuala, tratamentul partenerului, etc. Pentru o eficienta sporita a tratamentului va recomandam sa respectati aceste aspecte. GynieL poate fii administrat atat oral cat si vaginal in functie de recomandarile medicului dvs. Glandele Bartholin sunt doua organe de marimea unui bob de mazare care sunt localizate sub pielea zonei genitale la femei. Ele se afla de fiecare parte a faldurilor de piele (labii), care inconjoara vaginul si uretra. In mod normal, nu se pot vedea sau simti aceste glande. Glandele Bartholin produc o cantitate mica de fluid care umidifica zona genitala externa sau vulva. Acest fluid provine din doua tubusoare care sunt localizate in vecinatatea deschiderii vaginului. Acestea se numesc ductele Bartholin. In cazul aparitiei unui chist are loc blocajul ductelor si acumularea fluidului in glanda. Chisturile glandelor Bartholin sunt de obicei nedureroase, mici si nu necesita tratament. Trebuie sa va ganditi la tratament doar daca chistul este simptomatic, cum ar fi cazul in care apare durerea in timpul actului sexual. In general, simptomele include disconfort la mers, sezut sau la raporturile sexuale. Majoritatea chisturilor glandelor Bartholin nu au nevoie de tratament sau dispar de la sine. Totusi, daca aveti un chist care va creeaza probleme sau care poate fi infectat, consultati un specialist pentru tratament (medic ginecolog). Prevenirea aparitiei chisturilor glandelor Bartholin nu este posibila. Situatia se complica insa daca este vorba de infectarea chisturilor. Secreţiile vaginale abundente, senzaţia de usturime sau durerea în timpul actului sexual nu sunt normale. Acestea pot anunţa o infecţie şi trebuie să mergeti la un control ginecologic. Infectarea chisturilor glandelor Bartholin este uneori determinata de boli transmisibile sexual (BTS). Puteti sa scadeti riscul infectiei prin folosirea unui prezervativ in timpul actului sexual. In acest caz, puteti lua medicamente care nu necesita prescriptie medicala, cum ar fi antiinflamatoare. Pentru a mentine vindecarea, se recomanda bai locale caldute sau bai de sezut. Nu faceti sex in timp ce un chist al glandelor Bartholin se vindeca. Daca aveti in general probleme de lubrifiere, datorate cel mai probabil unei deficient de secretie a glandelor Bartholin, puteti folosi GynieL care este recomandat in preventia uscaciunii vaginale. Mai mult, GynieL actioneaza in sensul refacerii mediului vaginal normal, prevenind astfel infectiile cele mai uzuale cum sunt cele provocate de Candida albicans sau Trichomonas. Contraceptivele deterioreaza mediul vaginal normal, atunci cand sunt utilizate pe o perioada mai lunga de timp. Mediul vaginal normal este un mediu acid, cu un ph cuprins intre 3.8 si 4.2. Astfel, in urma utilizarii indelungate de contraceptive (peste 1 an) mediul vaginal se dezechilibreaza, trecand de la un ph de 3.8-4.2 la un ph mai mare, respective de peste 4.4. Alti factori care pot dezechilibra mediul vaginal normal sunt de 2 tipuri:
Pot aparea infectii determinate de agenti patogeni - Candida albicans, trichomonas. Cele mai frecvente astfel de infectii sunt candidozele. Acestea sunt insotite de simptome neplacute: prurit vaginal, iritatie, usturimi la mictiune (urinare). In situatia in care doriti sa utilizati in continuare metode contraceptive orale (Yasmin) sfatul meu este sa incercati sa preveniti aparitia infectiilor vaginale. Cum ? GYNIEL Indicații si adresabilitate:
Beneficii:
Uneori este nevoie de tratamentul antibiotic pentru a trata o infectie localizata sau generalizata. Unul din efectele secundare a antibioticului (functie de doza, tip, mod de administrare si durata) este si distrugerea echilibrului florei intestinale si vaginale (mai ales ca cele doua sunt interconectate). Acest lucru se intampla pentru ca, pe langa microorganismele “tinta” ale antibioticului acesta va distruge si “microorganismele bune” care contribuie la starea de bine a florei intestinale si vaginale. Una din consecintele cele mai frecvente este aparitia candidozei (vaginale sau intestinale), desigur ca urmare a proliferarii peste masura a bacteriilor sau ciupercilor nedistruse de antibiotic si dereglarii echilibrului microflorei vaginale. GynieL se recomanda a fi folosit fie simultan cu tratamentul antibiotic general, fie dupa terminarea acestuia pe o perioada variabila. Daca pana in ziua de azi se indicau diferite solutii pentru combaterea acestui efect neplacut al antibioticelor, conceptul GynieL va ajuta sa inlocuiti direct Lactobacilii distrusi, intr-un mod natural. Pentru a afla mai multe despre acest aspect, nu ezitati sa intrebati medicul sau farmacistul. Da. Flora vaginala poate fi afectata si in multe situatii asa numite normale: menstruatie, sarcina, menopauza (situatii in care au loc variatii hormonale importante care pot actiona asupra echilibrului florei vaginale), folosirea tampoanelor intravaginale sau a spermicidelor, contactul sexual, igiena intima excesiva sau cu produse necorespunzatoare. Puteti folosi profilactic GynieL in oricare din aceste situatii, desigur, cu acordul medicului dvs. ginecolog. Foarte putin probabil. Se citeaza foarte rar cazuri de alergie sau afectiuni mai serioase in urma folosirii probioticelor si in special GynieL. Daca folositi simultan alte produse prescrise de medicul dvs., este posibil sa dezvoltati o reactie alergica la unul din constituentii acestora. Informati medicul despre aceasta situatie si prezentati-va pentru un consult de specialitate.
Toate intrebarile dvs sunt luate in considerare. Veti primi raspunsul in cel mai scurt timp din partea echipei medicale Hyllan. Totusi, aceste raspunsuri nu isi propun sa inlocuiasca si nu se substituie unui consult medical de specialitate.
» » Inapoi
|